Minolta lens reparatie

Reparatie aanmelden

Minolta lens reparatie

Heeft u een mooie Minolta lens en loopt de scherpstelling niet soepel, is de belichting niet goed of is misschien de diafragma-koppeling kapot? Of is de lens in aanraking geweest met woestijn- of strandzand of is er vocht of zelfs schimmel in de lens gekomen? Geen reden tot paniek, dit is bijna altijd prima te herstellen. Hiervoor beschikken wij over alle benodigde authentieke test en regelapparatuur zoals bijvoorbeeld een reeks collimators, analoge- èn digitale elektronische sluitertijden- en gordijnspanningsmeters, een flitssynchronisatietester, ultrasoon reinigingsbad en een resolutieprojector.

Bij ons is nog in ruime mate kennis en ervaring aanwezig met de Minolta producten. Bovendien beschikken wij door eerdere overnames van oude magazijnvoorraden ook nu nog over een ruime voorraad onderdelen voor oudere lenzen. Waar u elders te horen krijgt dat er wegens gebrek aan onderdelen niet meer gerepareerd kan worden heeft u bij ons meestal wèl succes!

Wellicht vindt u in onze webshop nog meer voor u interessante Minolta producten.

Minolta lens

Laat uw objectief vakkundig herstellen

Uw lens is het waard.

Reparatie aanmelden
Minolta lens
Minolta lens

Minolta lenzen: kwaliteit en bokeh

Minolta, tegenwoordig Konica Minolta genoemd na de fusie tussen de twee merken in 2003. Minolta was sinds 1934 onder deze naam fabrikant van onder andere camera’s en lenzen. Konica bestaat zelfs al vanaf 1873 en is begonnen als een fotografisch materiaal verkopende drogisterij in Japan. Beide merken zijn in de fotografie sector al enige tijd van de radar verdwenen na de overname in 2006 door Sony.

De lenzen van Minolta zijn nog altijd van hoogstaande kwaliteit. De afbeeldingen die deze lenzen produceren doen zeker niet onder voor de afbeeldingen die de lenzen die fabrikanten nu op de markt brengen produceren. Voor veel mensen is het dan ook een aantrekkelijke keuze om een “vintage” Minolta lens aan te schaffen. Dergelijke lenzen kunnen vervolgens middels een adapter worden geplaatst op een moderne (Sony) DSLR spiegelreflex camera. De adapter vormt op deze manier eigenlijk de magische brug tussen twee tijdperken. Zo kan men bijvoorbeeld een moderne spiegelreflex camera als de Sony A7RII gebruiken in combinatie met een “oudere” Minolta 50mm f/1.4. De Minolta 50mm f/1.4 is overigens nog steeds een prachtige lens die heel goed breed inzetbaar is voor onder andere straatfotografie, portretten en landschapsfotografie. De lens produceert een erg goed “bokeh effect”. Ook de Minolta 70-210 f/4 is een erg leuke lens om in de tas te hebben. De lens staat ook wel bekend als de “beercan lens” vanwege zijn gelijkenis met een half liter blik bier.

Reparatie Aanmelden

Hoe werkt het?

*Stuur uw batterij/accu/netsnoer en eventueel lens mee.

Customer Order Form

Enter information about your order using the form below.
Voor- en achternaam:
E-mail:
Op dit e-mailadres ontvangt u het ordernummer en verdere instructies.
Aanvullende informatie::
Telefoon nummer:
Straatnaam en nr.:
Postcode:
Plaats:
Merk:
Model:
Omschrijf duidelijk het defect:
Ik stuur mee:
Aan reparatie vooraf:
Euro (indien wel prijsopgave):
Na reparatie:

Let op: nadat u op ‘reparatie aanmelden’ heeft geklikt ontvangt u een e-mail bericht met uw ordernummer en verdere instructies (kijk ook in de spam-email).