Canon reparatie

Camera’s | Lenzen

reparatie aanmelden

Canon camera en lens reparatie

Wij repareren alle soorten Canon camera’s, lenzen en videocamera’s. U kunt bij ons terecht voor DSLR spiegelreflex camera’s, systeemcamera’s, compactcamera’s (PowerShot) en videocamera’s van Canon.

U kunt uw Canon product naar ons versturen of zelf langsbrengen bij ons Service Center.

Ik heb een defecte Canon:

Camera
Lens
Analoge camera

Canon reparatie

In slechts 4 stappen weer genieten van uw aankoop.

Reparatie aanmelden

Canon camera reparatie

  • Canon spiegelreflex EOS reparatie: alle typen (digitale) spiegelreflex camera’s van Canon. Onder andere de 300D, 350D, 400D, 450D, 500D, 550D, 600D, 650D, 700D, 750D, 800D, 5D mark II, II en IV, 1Ds mark II en III, 1DX, 1D X Mark II, 1D, 1D Mark II, 1D Mark II n, 1D Mark IV, 6D, 6D mark II, 7D, 7D mark II, R, RP, M5, M50, M, M2, M3, M6, M10, M100, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D, 80D, 90D, 5D S(r), 1DC, 100D, 200D, 250D, 1000D, 1100D, 1200D, 1300D, 4000D, 2000D, 77D en meer.
  • Canon systeemcamera reparatie: alle typen systeemcamera’s van Canon. Onder andere de EOS R, EOS RP, EOS M5, EOS M, EOS M50, EOS M100, EOS M6, EOS M10, EOS M3 en meer.
  • Canon compactcamera reparatie: alle typen compactcamera’s (PowerShot) van Canon. Wij repareren onder andere de PowerShot G series, E series, S series, SD series en SX series en meer. Bijvoorbeeld de volgende modellen: s80, s90, s95, s100, s110, s120, s200, SX10, SX20, SX30, SX40, SX50, SX60, SX70, SX100, SX120, SX150, SX160, SX170, SX220, SX230, SX270, SX280, SX400, SX500, SX540, SX600, SX620, SX700, SX720, SX740, SX730, A1000, A2000, A3000, A4000, G5, G6, G7, G9, G10, G11, G12, G15, G16, G1, G1X, G7X, G3X, G5X, G5X mark II, G9X, G7X mark II, G9X mark II, G1X mark II en de G1X mark III.

 Slijtage door intensief gebruik of een ongelukje met de camera kan een storing in de werking opleveren. Geen reden tot grote ongerustheid want wij kunnen uw toestel bijna altijd weer prima herstellen. Dit geldt zowel voor de huidige digitale EOS series als oudere analoge Canon camera’s. Bij een storing geven camera’s meestal een error-code op het display of in de zoeker (viewfinder).

Hoe werkt de reparatieprocedure?
Canon 1DX

Wat kan er zoal misgaan met uw Canon EOS camera?

  • Een regelmatig voorkomend euvel is vuil op de beeldsensor, de CCD-chip. De sensor kunnen wij prima reinigen voor u.
  • Een defect Lcd-scherm kan strepen vertonen of zelfs helemaal geen beeld geven.
  • Door een defect in het elektronisch circuit kan de batterij heel snel leeg zijn.
  • Autofocus werkt niet meer, scherpstellen nog wel mogelijk op manual.
  • Defecten in de elektronica van de camera kunnen ook ontstaan door het aansluiten van de camera op een niet geschikte oplader.
  • Naast de al genoemde storingen kunnen er problemen ontstaan bij het plaatsen van de Compact Flash Card als een van de pinnetjes van de cardreader in camera verbogen of afgebroken is.
  • Problemen met sluiter, scherpstelling of belichting kunnen zowel door de camerabody als door de gebruikte lens worden veroorzaakt. Zowel de camera als de lens bevat namelijk complexe elektronica welke met elkaar communiceert. Wij adviseren u dan ook om altijd camera mèt lens ter onderzoek c.q. reparatie aan te bieden, wij kunnen dan beiden controleren en vaststellen waardoor het probleem wordt veroorzaakt.

Canon lens reparatie

  • Reparatie van alle typen Canon lenzen. Onder andere de EF – EF-M – EF-S (zoom)lenzen. Wij repareren bijvoorbeeld de Canon 24-70mm, 55-250mm, 70-300mm, 50mm, 70-200mm, 24-105mm, 55-200mm, 100-400mm, 85mm, 32mm, 17-55mm, 28mm, 300mm, 24-70mm, 700mm, 600mm, 400mm, 28-300mm, 24-105mm, 400mm, 200-400mm, 70-200mm, 70-300mm, 16-35mm, 60-600m en meer.
Canon lenzen
Hoe werkt de reparatieprocedure?

Objectieven of kortweg Canon EF – EF-M – EF-S (zoom)lenzen kunnen onder andere de hieronder genoemde storingen vertonen:

  • Onscherpe opnamen door niet meer functionerende autofocus
  • Problemen met het zoommechanisme
  • Beeldstabilisatie of Image Stabilizer defect
  • Elektronica in lens defect, geeft diverse storingen
  • Front beschadigd waardoor een filter niet meer verwijderd kan worden
  • Manuele scherpstelling gaat zwaar of kan helemaal niet meer draaien
  • Lens geeft communicatie-storing met de camera
  • Lens geeft error-codes op het display van de camera
  • Schade door vallen en/of stoten
  • Schade door binnengekomen vocht of zand
  • Schimmel tussen de lensdelen door vocht-inwerking
  • Schade door losgelopen schroeven of andere onderdelen

Constateert u een van de genoemde of een ander probleem bij uw Canon lens, laat deze dan herstellen zodat de schade niet verergert. Zwaar of moeilijk bewegen van draaiende delen kan veroorzaakt worden door inwendig afgebroken deeltjes of losgelopen schroeven in de lens. Wanneer dit niet tijdig hersteld wordt kan er grotere schade ontstaan.

Waterschade heeft ernstige gevolgen

Wacht niet te lang met contact opnemen. Bij extreme waterschade kunt u voorrang krijgen.

Reparatie aanmelden

Canon analoge camera reparatie

Bij de oudere analoge camera’s van Canon kunnen zich onder andere de volgende problemen voordoen:

  • Sluiter gaat niet meer open (de opnamen blijven onbelicht, sluiter defect)
  • Sluiter gaat nog maar gedeeltelijk open (gordijnspanning verlopen)
  • Foto’s zijn te donker of te licht (belichtingsmeter of automaat defect)
  • Spiegel klapt niet meer terug (spiegelmechanisme defect of schokdemper verteerd)
  • Dubbele beelden of overlap (filmtransportsysteem defect bijv. gebroken tandwiel)
  • Film transport blokkeert (transportmotor of sturing defect)
  • Onscherpe beelden (lens of autofocussysteem defect)
  • Flitser wordt niet meer ontstoken (synchronisatie of flitscontact defect)
  • Opnameteller blijft stil staan (koppeling of tandwiel defect)
  • Camera niet lichtdicht meer (lichtafdichtingen verteerd)
  • Stof of haartjes in de zoeker te zien (vuil tussen prisma en matglas gekomen)
  • Batterijcontacten geoxideerd (aangetast door lekkende batterijen)
  • Scherpstelling gaat te zwaar (ingedikt vet in schneckengang van objectief)

Een veel voorkomend probleem is wel de lichtafdichtingen en de spiegelschokdempers. In het begin werden deze vervaardigd van zwart fluweel en afgezien van wat slijtage gaven deze verder weinig klachten. In latere modellen zien we echter lichtafdichtingen en spiegelschokdempers van schuimplastic en het zijn juist déze die jaren later beginnen te verteren. Het materiaal begint te verkruimelen en verandert langzaam maar zeker in een vette kleverige substantie. Als zodanig verteerde lichtafdichtingen en spiegeldempers moeten worden vervangen voordat ze  extra schade aanrichten. Wanneer het kleverige goedje op de sluiterlamellen of de gordijnen of zelfs op het matglas terechtkomt is het moeilijk te verwijderen. De sluiterlamellen kunnen hierdoor aan elkaar blijven kleven, komt het onverhoopt op het matglas terecht dan is reiniging helemaal moeizaam vanwege de in het matglas ingedraaide cirkels. Wij vervangen ze waar mogelijk door nieuw materiaal op textiele basis.

Hoe werkt de reparatieprocedure?
Canon AE-1

Canon: nog steeds fantastisch

Oprichting in 1937

Na in 1937 te zijn opgericht door Goro Yoshida en Saburo Uchida begon Canon met de productie van een meetzoekercamera, qua ontwerp geïnspireerd door de Duitse Leica. Voorwaar geen slecht voorbeeld, dat is duidelijk gebleken in de loop der jaren. Na de meetzoekercamera kwam in de zestiger jaren vervolgens de eerste spiegelreflex, gevolgd door de Pellix met FL-vatting en halfdoorlatende spiegel (een Canon patent).

Tussendoor werd ook de huis-tuin en keukenfotograaf niet vergeten, een mooie range compactcamera’s onder de naam Canonet zag het licht, afgewisseld door enkele bijzondere ontwerpen zoals de Canon Dial, een mini “motordrive” welke door een opwindbaar veerwerk in de handgreep werd aangedreven. Je kon er 72 opnamen mee maken op een normale kleinbeeldfilm! Het toestel bevat een fascinerende hoeveelheid tandwieltjes en mechanica en is nog altijd een geliefd collectors item bij verzamelaars van fotografica.

Canon is een van de weinige merken dat steeds tijdig de vorderingen in de techniek en met name de stormachtige ontwikkeling in de elektronica signaleert en toepast in haar nieuwe cameramodellen.

De Canon AE-1

Na nog enkele mechanische SLR camera’s zoals de FT, en in 1971 de F1 gericht op de vakfotografen en de EF een camera waar al iets van elektronica in aanwezig was, lanceerde Canon in 1976 de inmiddels legendarische AE-1, de eerste computergestuurde, van een micro-processor voorziene, spiegelreflexcamera. De AE-1 was net als de EF en de F1 voorzien van de FD vatting, zodat wie een van de genoemde modellen bezat er enkel maar een AE-1 body bij hoefde te kopen en vervolgens zijn objectieven ook daarop kon gaan gebruiken. En de verkoopcijfers logen er niet om, in no-time werden er een miljoen van verkocht! Later werd ook de AV-1 uitgebracht, een eenvoudigere versie.

Naast fotografie ook video

Het werd het begin van een ware omwenteling in de cameratechniek, want er kwamen meer computercamera’s zoals de uitmuntende en nog altijd meest gekochte Canon EOS serie, later gevolgd door de digitale opvolgers EOS-D. Ook volgden er camcorders, eerst video-8 en Hi-8, gevolgd door Mini-DV en toestellen voorzien van een solid state drive (SSD) als opnamemedium.

Reparatie Aanmelden

Hoe werkt het?

*Stuur uw batterij/accu/netsnoer en eventueel lens mee.

Customer Order Form

Enter information about your order using the form below.
Voor- en achternaam:
E-mail:
Op dit e-mailadres ontvangt u het ordernummer en verdere instructies.
Aanvullende informatie::
Telefoon nummer:
Straatnaam en nr.:
Postcode:
Plaats:
Merk:
Model:
Omschrijf duidelijk het defect:
Ik stuur mee:
Aan reparatie vooraf:
Euro (indien wel prijsopgave):
Na reparatie:

Let op: nadat u op ‘reparatie aanmelden’ heeft geklikt ontvangt u een e-mail bericht met uw ordernummer en verdere instructies (kijk ook in de spam-email).