Camera Reparatie
Canon | Nikon | Sony | Panasonic | Pentax | Sigma
Camera reparatie
Corona Beeldtechniek is gespecialiseerd in het repareren van spiegelreflexcamera’s, ook wel DSLR camera’s genoemd.
Helaas kan er van alles mis gaan met uw digitale camera. U heeft bijvoorbeeld een aantal mooie foto’s genomen op het strand en nu zit er zand in de camera. Of u bent op vakantie geweest naar Cambodja en het vocht uit de tropen is uw camera in geslopen. Ook zien we veel val- en stootschade, een ongeluk kan immers in een klein hoekje zitten. Een uitklapbaar (en soms ook draaibaar) beeldscherm kan heel handig zijn maar het kan ook in de weg zitten. Als u bijvoorbeeld net met uw mouw er achter blijft haken en het beeldscherm de verkeerde kant op buigt, oeps!
Wij repareren camera’s van Canon, Nikon, Sony, Panasonic, Pentax en Sigma. Natuurlijk repareren wij ook: analoge camera’s. U kunt uw apparaat naar ons versturen of zelf langsbrengen bij ons Service Center.
Vakkennis. Garantie. Prijs/kwaliteit.
Dat zijn de redenen waarom men kiest voor Corona Beeldtechniek. Ervaar zelf het gemak van onze reparatieservice.
Camera reparatie van alle bekende merken
Canon, Nikon, Sony, Panasonic, Pentax en Sigma
Canon
Panasonic
Sony
Nikon
Pentax
Sigma
Ik heb een defecte:
Heeft u een defecte analoge Canon, Sony, Panasonic of Nikon (spiegelreflex-)camera? Wij kunnen de reparatie van uw camera uitvoeren mét garantie. Meer informatie: analoge camera reparatie
Camera kapot? Errorcodes?
Uw spiegelreflex camera geeft meestal in alle voornoemde gevallen een elektronische storing. Dat kan zich vertalen in error codes op het beeldscherm, in de zoeker (viewfinder) of andersoortige foutmeldingen.
U kunt ons bellen of e-mailen voor meer informatie. Vervolgens kunt u uw camera opsturen of persoonlijk langs komen brengen bij ons Service Center. Ook kunt u gebruik maken van onze landelijke ophaalservice. Wij zorgen er voor dat u in no-time weer prachtige foto’s kunt maken!

Bij ons kunt u onder andere terecht voor:

Spiegelreflex camera’s: wat gaat er zoal stuk?
Naast de al genoemde storingen kunnen er bijvoorbeeld problemen ontstaan bij het plaatsen van de SD geheugenkaart als een van de pinnetjes van de cardreader in de camera verbogen of afgebroken is. Een defect kan ook optreden als geprobeerd is om de batterij op te laden met een niet-originele oplader en daarbij de aansluitingen (de polariteit) verwisseld zijn.
Een verder vaak voorkomend euvel is vuil op de beeldsensor, de CCD-chip. U kunt dit controleren door bijvoorbeeld een foto van een strak heldere blauwe lucht te maken. Vervolgens laadt u de foto in op de PC. Als u kleine vlekjes ziet dan kan dat betekenen dat er stofdeeltjes op de beeldsensor zijn gekomen. Het verhelpen hiervan noemen we sensor cleaning of sensor reiniging.
Problemen met scherpstelling en belichting kunnen zowel door de camerabody als door de gebruikte lens worden veroorzaakt. Wij adviseren u dan ook om altijd de camera compleet mèt lens ter reparatie aan te bieden, wij kunnen dan beiden controleren en vaststellen waar het probleem door veroorzaakt wordt.
Ik heb een defecte analoge camera
Problemen met analoge camera’s worden vaak veroorzaakt door vergane lichtafdichtingen en spiegelschokdempers. Met name de camera’s geproduceerd vanaf de jaren 70 hebben hier last van. De oorzaak is het gebruikte schuimmateriaal. Dit materiaal gaat ontbinden tot een kleverige substantie. Belangrijk is dat dit materiaal tijdig wordt vervangen voordat het de spiegel of het matglas kan besmeuren.
Ook komt het nogal eens voor dat de sluiter niet meer ontspant of het transport- of sluiterspanmechanisme blokkeert. Forceer dan vooral niets om de schade niet groter te maken. Oxidatie door een lekkende batterij kan ook schade aan de camera veroorzaken, verwijder daarom altijd de batterijen uit uw camera wanneer deze langere tijd niet gebruikt wordt. Een ander bekend fenomeen zijn de binnengedrongen stof en haartjes die tussen prisma en matglas kunnen geraken en irritant zijn bij het scherpstellen. Een reinigingsbeurt van de camera lost ook dit probleem voor u op.
Wanneer een statief met een te lange bevestigingsbout gebruikt is kan de statiefmoer in de camera gebroken zijn. Deze zijn gelukkig vaak prima te vervangen. Belichtingsfouten bij analoge camera’s ontstaan vaak door verlopen sluitergordijnspanning of door verkeerde aanwijzing van de belichtingsmeter. Ook als de sluitertijden niet meer kloppen ontstaan belichtingsproblemen. Het niet synchroon of helemaal niet ontsteken van de (externe) flitser kan een gevolg zijn van een defect in de sluiter of in het syncro- of X-contact. Zichtbare krassen op de foto’s worden meestal veroorzaakt door (soms minieme) oneffenheden op de filmaandrukplaat. Deze moet dan opnieuw gepolijst worden of vervangen. Tot slot kan de opnameteller stil blijven staan of juist niet meer terug op nul willen springen, dit wordt vaak door vervuiling veroorzaakt.
Meer informatie: analoge camera reparatie

*Stuur uw batterij/accu/netsnoer en eventueel lens mee.
Customer Order Form
Let op: nadat u op ‘reparatie aanmelden’ heeft geklikt ontvangt u een e-mail bericht met uw ordernummer en verdere instructies (kijk ook in de spam-email).