Waardeer het, repareer het!
Nieuwe campagne Sire
Onlangs is SIRE in Nederland een nieuwe maatschappelijke campagne gestart. Ditmaal is het de bedoeling consumenten te laten nadenken over de waarde van hun spullen. Op verschillende manieren zoals TV, radio, dagbladen, bushokjes en sociale media zal de boodschap onder de aandacht worden gebracht en zal worden gepoogd mensen aan te sporen defecte artikelen een tweede leven te geven door ze te (laten) repareren.
Online platform
Naast de reclamecampagne is er ook een online platform gelanceerd: www.repareerhet.nl. Consumenten kunnen hier zelf aangeven welk product defect is en krijgen via de website een keuzenhulp aangeboden. In een aantal simpele stappen komt men tot de juiste reparateur voor het defecte apparaat. Ook wij hebben het uiteraard even getest: wanneer men zoekt op de mogelijkheid om een camera, lens of audioproduct te laten repareren in de omgeving Almere komt men al snel uit bij Corona Beeldtechniek.

Waarom laten repareren?
Sire heeft ook onderzoek gedaan naar de beweegredenen van consumenten om een nieuw product aan te schaffen of om juist het defecte product te laten repareren. Maar liefst 60% van de ondervraagden in het onderzoek vindt het verspilling om apparaten weg te gooien. Het blijkt vooral een financiële afweging te zijn die men maakt: als de vervangingswaarde hoog is kiest men eerder voor reparatie. Men vergeet hier echter soms wel dat nieuwere producten niet altijd dezelfde kwaliteit bieden als hun oudere voorlopers. Vooral bij moderne elektronica die opnieuw hip is geworden, zoals platenspelers, kunnen enorme kwaliteitsverschillen bestaan. Ook het type product lijkt mee te spelen in de afweging van consumenten om iets weg te gooien of te laten repareren: koffiezetters, kleding en speelgoed verdwijnen vaak bij het afval. Meer hightech apparatuur zoals camera’s, videocamera’s, televisies, platenspelers en audioapparatuur laat men vaker repareren gelukkig.
Goed voor het milieu
Naast het feit dat reparatie kan schelen voor de portemonnee, u de kwaliteit en het gebruiksgemak van het product behoudt waar u al gewend aan was is repareren ook veel beter voor het milieu en de leefomgeving. Veel elektronische apparaten bevatten immers schaarse grondstoffen, toxicologische producten of grondstoffen die alleen kunnen worden alleen kunnen worden gewonnen op een manier die gepaard gaat met ontzettend veel milieuvervuiling en mensenrechtenschendingen. Denk aan bijvoorbeeld kobalt, aardolie (plastic) en aluminium.
Dus heeft u een defect product? Laat het repareren!
Neem contact op
Laat ons weten hoe wij u van dienst kunnen zijn. U kunt ons altijd vrijblijvend contacteren voor informatie omtrent reparatie mogelijkheden.