Duurzaamheid in de wereld van technologie. Een pleidooi voor afschaffing van btw op reparaties

Wegwerpmaatschappij

In de snel evoluerende wereld van technologie is het aanlokkelijk om steeds weer te investeren in de nieuwste gadgets en apparatuur. Maar wat als we een moment nemen om na te denken over de impact van deze ‘wegwerpmaatschappij’ op het milieu en onze leefomgeving? Bij Corona Beeldtechniek, uw toegewijde partner in het repareren van fotocamera’s, cameralenzen, videocamera’s, en geluidsapparatuur en meer staan we voor duurzaamheid en streven we naar een verschuiving van de huidige trend van snelle vervanging naar hergebruik en reparatie.

Pleidooi voor afschaffing btw op reparaties

Wij juichen het voorstel van Techniek Nederland van harte toe om de btw op reparaties van elektronische apparaten af te schaffen. Als voorstanders van duurzaamheid begrijpen we dat deze maatregel niet alleen financiële voordelen voor consumenten met zich meebrengt, maar ook bijdraagt aan het verminderen van de druk op het milieu. Door reparaties aantrekkelijker te maken, moedigen we een verschuiving aan naar een meer circulaire economie.

De recente oproep van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur ondersteunen we derhalve ook van harte. Het rapport benadrukt de problematische gevolgen van de wegwerpmaatschappij, waar goedkope, niet-duurzame goederen snel worden geproduceerd en afgedankt, hetgeen leidt tot milieuvervuiling, CO2-uitstoot en uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Bij Corona Beeldtechniek erkennen we deze problemen en streven we naar een actieve rol in het bevorderen van duurzaamheid in onze sector.

De voordelen van reparatie ten opzichte van nieuw kopen

 1. Milieubewuste keuzes 

Door te kiezen voor reparatie in plaats van het kopen van nieuwe apparatuur, verminder je je ecologische voetafdruk. Het helpt de afvalberg te verkleinen en draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Het streven naar een duurzame toekomst begint bij bewuste keuzes, en reparatie is een praktische en gemakkelijke manier om hieraan bij te dragen.

 1. Kwaliteit en duurzaamheid 

Wij geloven in het leveren van hoogwaardige reparatieservice. In tegenstelling tot sommige goedkope, snel verslijtende producten op de markt, streven wij naar duurzame reparaties die de levensduur van apparatuur verlengen. Dit betekent dat je langer kunt genieten van de kwaliteit van je fotocamera’s, (zoom)lenzen, videocamera’s, platenspelers en overige geluidsapparatuur.

 1. Financiële voordelen voor consumenten 

Afschaffing van de btw op reparaties maakt het financieel aantrekkelijker voor consumenten om te kiezen voor reparatie in plaats van vervanging. Het verlaagt de kosten van het herstellen van je geliefde apparatuur, waardoor je zowel het milieu als je portemonnee een dienst bewijst.

 Een positieve impact

Ons doel is om niet alleen reparaties toegankelijker te maken voor consumenten, maar ook om een positieve impact te hebben op het milieu en de gemeenschap. Hier zijn enkele manieren waarop we ons inzetten voor duurzaamheid:

 1. Professionele reparatiemarkt 

Wij ondersteunen het idee van een professionele reparatiemarkt, waar reparateurs toegang hebben tot reserveonderdelen van alle elektronicaketens. Dit verzekert consumenten van hoogwaardige reparaties en verlengt de levensduur van hun apparatuur.

 1. Betaalbare reparaties: 

Door het afschaffen van het btw-tarief op reparaties willen we reparaties betaalbaarder maken voor iedereen. We geloven dat financiële belemmeringen geen obstakel mogen vormen voor milieubewuste keuzes.

 1. Tweedehandswinkels en -spullen: 

Wij moedigen het aanbieden van tweedehandsspullen aan en streven ernaar om ons assortiment van gerepareerde apparatuur uit te breiden. Dit draagt bij aan de circulaire economie en biedt consumenten meer keuzemogelijkheden.

De Toekomst Samen Vormgeven

Bij Corona Beeldtechniek geloven we dat duurzaamheid een gedeelde verantwoordelijkheid is. Samen met onze klanten, partners en de bredere gemeenschap streven we naar een wereld waarin technologie hand in hand gaat met milieubewuste keuzes. Door te investeren in reparaties, zetten we gezamenlijk stappen om een duurzamere toekomst te creëren.

Sluit je aan bij Corona Beeldtechniek in onze inzet voor duurzaamheid. Kies voor reparatie, verminder je ecologische impact en draag bij aan een wereld waarin onze technologische vooruitgang in harmonie is met het behoud van onze planeet. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen, élk gerepareerd apparaat telt mee!

Neem contact op

Laat ons weten hoe wij u van dienst kunnen zijn. U kunt ons altijd vrijblijvend contacteren voor informatie omtrent reparatie mogelijkheden.

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  EMAIL-ADRES *

  TELEFOON NR.

  ONDERWERP

  HOE KUNNEN WIJ U HELPEN?