5 redenen om te kiezen voor een refurbished camera lens

1. Alle tweedehands lenzen in onze webshop zijn uitgebreid door ons gecontroleerd

In onze webshop vindt u een groot aantal refurbished lenzen voor aantrekkelijke prijzen. Niet nieuw maar wel net zo goed als een nieuwe lens, want al deze lenzen zijn door ons geheel nagezien, zo nodig hersteld en opnieuw optisch en mechanisch afgesteld. Wij beschikken over alle optische, mechanische en elektronische apparatuur om de camera objectieven weer perfect in orde te stellen, zodat deze kwalitatief niets onderdoen voor een nieuw exemplaar.

 Controle van de lens

Als een lens bij ons binnenkomt door inruil of inkoop, wordt deze eerst grondig gereinigd. Dan volgt controle op de functies om vast te stellen of er defecten aanwezig zijn. Soms wordt een defect aangegeven middels een error-code, maar dat is lang niet altijd het geval. Er kunnen ook problemen zijn met bijvoorbeeld de scherpte, het automatisch scherpstellen of de belichting. Defecten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door haarscheurtjes in flexibele prints, door slijtage van sleepcontacten of door verkeerd gebruik waarbij er bijvoorbeeld iets geforceerd is. De bajonet (mount) en de contactvlakken worden gecontroleerd op eventuele slijtage, en indien nodig vervangen. Inzicht en ervaring zijn hierbij onmisbaar.

 Demonteren en repareren

De tweede stap is de demontage van de camera lens. Allereerst worden eventuele stofjes of haartjes verwijderd. Vervolgens worden de geleidenokken voor het zoommechanisme op breuk of scheurtjes gecontroleerd en zo nodig vervangen. De zoomtubussen worden gereinigd en van nieuw smeermiddel voorzien, uiteraard moet alles vloeiend en zonder grote weerstand kunnen bewegen. De diafragma-lamellen worden gecontroleerd op beschadiging of breuk en zo nodig ook vervangen. Tot slot worden de printconnectoren en sleepcontacten gereinigd, evenals de lens-elementen. Als laatste wordt de lens weer gemonteerd en optisch en mechanisch afgesteld.

 Modificaties en programmering

Eventuele door de fabrikant voorgeschreven modificaties worden uitgevoerd zodat de lens weer up-to-date is. Het afregelen gebeurt bij moderne lenzen in toenemende mate softwarematig. Hiertoe wordt de lens via een interface met een computer verbonden waarop de calibratiesoftware is geïnstalleerd. Vervolgens worden de instellingen gecontroleerd en zo nodig aangepast. Tot slot worden scherpte en diafragma gecontroleerd. 

Eindcontrole en proefopnamen

Als eindcontrole worden er proefopnamen gemaakt met de lens geplaatst op de bijbehorende camerabody. Pas wanneer ook de proefopnamen in orde zijn mag de lens onze webshop in.

Ik ben al overtuigd, naar de webshop!

2. U krijgt 1 jaar garantie op aankoop van een tweedehands lens

Net als op een nieuwe lens krijgt u op een refurbished camera lens uit onze webshop gewoon garantie.

3. Refurbished camera objectieven zijn goedkoper dan nieuwe lenzen

Een camera lens kopen is een flinke investering, helemaal als het een nieuwe lens betreft. Voor dat bedrag schrikken veel mensen terug. Je kunt er vaak prima een weekje van op vakantie. Het grote voordeel van het kopen van een refurbished camera lens is dat de prijs een stuk lager ligt. Je houdt dan meer geld over voor andere dingen, bijvoorbeeld om op vakantie te gaan. Vergeet je niet goed in te smeren en mooie plaatjes te schieten met je camera en je nieuwe (tweedehands) lens!

4. Het kopen van refurbished camera lenzen draagt bij aan een beter milieu

Het kopen van een refurbished camera objectief is een duurzaam alternatief. U verlengt immers de levensduur van het product. Hierdoor worden grondstoffen bespaard en stimuleert u anderen hetzelfde te doen. Ook bespaart het kopen van refurbished lenzen veel energie en helpt u op indirecte wijze mee met het voorkomen van lucht, water en bodemverontreiniging. Vooral in landen als India en China is dat een steeds groter wordend probleem. Daarnaast bestaan camera lenzen voor een gedeelte uit materialen die uit plastics zijn vervaardigd. Dergelijke plastics zijn moeilijk afbreekbaar en kunnen in grote getale terecht komen in zeeën en oceanen.

 Door het kopen van een product dat al geproduceerd is hoeft de fabrikant niet nogmaals de lens te produceren. U geeft hiermee eigenlijk een klein signaal af. Zodra de fabrikant merkt dat de vraag naar nieuwe producten kleiner wordt zal uiteindelijk minder worden geproduceerd. Dat lijkt een impact die te vergelijken is met de figuurlijke druppel in de oceaan maar als steeds meer mensen tweedehands lenzen kopen loopt dat toch al gauw op.

Ik ben al overtuigd, naar de webshop!

5. Een groot aantal “vintage” lenzen past middels een adapter op een moderne DSLR spiegelreflex camera

Deze laatste reden geldt eigenlijk enkel voor een beperkt aantal lenzen in onze webshop. De meeste lenzen in onze webshop zijn namelijk moderne lenzen. Toch kunt u er af en toe eentje tussen zien staan: een “vintage” lens. Veel van deze oudere “vintage” lenzen passen middels diverse adapters op moderne DSLR spiegelreflex camera’s. Zo kunt u veel Minolta lenzen nog steeds gebruiken als u een digitale Sony body heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld een moderne spiegelreflex camera als de Sony A7RII gebruiken in combinatie met een “oudere” Minolta 50mm f/1.4. Dergelijke lenzen zijn nog steeds van hoogwaardige kwaliteit en doen optisch zeker niet onder voor hun modernere concurrenten.

Overtuigd? Neem een kijkje in onze webshop. Naast camera lenzen hebben wij nog veel meer producten waar u wellicht in interesse in heeft.

Neem contact op

Laat ons weten hoe wij u van dienst kunnen zijn. U kunt ons altijd vrijblijvend contacteren voor informatie omtrent reparatie mogelijkheden.

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  EMAIL-ADRES *

  TELEFOON NR.

  ONDERWERP

  HOE KUNNEN WIJ U HELPEN?